Тексас Холдем Покер Лига

Ле Гранд Тексас Холдем Покер Лига
13.01.2020-23.04.2020

Турнирите во Тексас Холдем Покер се одржуваат секој Понеделник, Вторник и Четврток со почеток од 19.00 часот, кои се дел од „Ле Гранд Покер Лигата“.

Учесниците во секој од турнирите добиваат поени во зависност од тоа на кое место ќе завршат во секој посебен турнир за време на периодот додека трае лигата. На крајот од завршувањето на лигата сите поени се собираат, при што 1,2 и 3 место земаат 60% од наградниот фонд (1 место - 50%, 2 место 30% и 3 место - 20%). За останатите 40%, играчите кои завршиле од 4 до 13 место играат финален турнир.

"Blinds" се менуваат на секои 20 минути.