Турнири

Турнирите во Тексас Холдем Покер се одржуваат во Понеделник, Вторник и Четврток во 19.00 часот, кои се дел од „Ле Гранд Покер Лигата„.

Учесниците во секој од турнирите добиваат поени во зависност од тоа на кое место ќе завршат во секој посебен турнир за време на периодот додека трае лигата. На крајот од завршувањето на лигата сите поени се собираат, при што 1,2 и 3 место земаат 60% од наградниот фонд (1 место - 50%, 2 место 30% и 3 место - 20%). За останатите 40%, играчите кои завршиле од 4 до 13 место играат финален турнир.

LE GRAND POKER LEAGUE
13.01.2020-23.04.2019
tournament

"Blinds" се менуваат на секои 20 минути.