Турнири

Турнирите во Тексас Холдем Покер се одржуваат во понеделник, вторник и четврток во 19.00 часот, а во сабота во 17.00 часот.

Тие се одржуваат во рамките на „Ле Гранд Покер Лигата„. Секој играч за учеството добива по еден поен, за освоеното прво место 10 поени, за второ место 8, за трето 6, за четврто 4 и за петто 2. Бројот на награди зависи од тоа колку учесници ќе се пријават на турнирот.

Во понеделник и четврток турнирите се од типот NLHE - unlimited rebuy, (Холдем без ограничување), со неограничен број на REBUY во текот на првиот час од играта, секогаш кога играчот ќе падне под почетниот број жетони кој изнесува 2500. Во текот на првата пауза по првиот час на игра, играчите може да купат еден ADD-ON за кој ќе добијат 5000 жетони, и еден REBUY.

Во вторник и сабота турнирите се од типот NLHE – FREEZEOUT, со еден RE-ENTRY во текот на првите два часа игра. Во вторник почетниот износ на жетони изнесува 7500, а во сабота 10000.

"Blinds" се менуваат на секои 20 минути.

Ле Гранд Казино – Секогаш фер игра