COVID-19 INFO

Казиното Ле Гранд ја следи епидемијата Ковид-19 многу внимателно и е фокусирано на здравјето и безбедноста на вработените и клиентите.

Ние сме посветени на заштита на вработените и клиентите ги почитуваме новите прописи и подготвени да го направиме вашиот престој да биде што е можно побезбеден.

Врз основа на регулативата и препораките на Владата на Република Северна Македонија, Казиното Ле Гранд презеде превентивни и заштитни мерки во врска со пренесување на КОВИД-19.

- Сертификат/потврда за извршена имунизација (вакцинација) од вирусот SARS-CoV-2, односно примена најмалку прва доза вакцина против заразната болест КОВИД-19 или
- Сертификат/потврда за прележан КОВИД-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето, за лица над 18-годишна возраст.
- Заштитните мерки се соопштуваат во сите наши претпријатија.
- Воведени се мерки за социјално и физичко дистанцирање користејќи означување на земја
- Маските се задолжителни за нашите вработени и гости / играчи / клиенти
- Автоматски диспензери за дезинфекција на раце се достапни на контакт места за нашите гости / играчи / клиенти на влезната точка и внатре во нашите претпријатија.
- Сите наши претпријатија, маси, машини редовно се дезинфицираат со средства за уништување вируси, чија употреба е одобрена од Владата на Република Северна Македонија.
- Контактните површини редовно се дезинфицираат.
- Целиот наш персонал е обезбеден со лична заштитна опрема.

 Играјте безбедно, останете безбедни.
Со почит,
Ле Гранд Казино - Скопје и Битола